Malmö Poesi-X Multilingual Poetry Event

24.9.2017
Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 214 22 Malmö Sverige 

MALMÖ POESI


NolitchX är ett litteraturprojekt som drivs av Sivuvalo (Helsingfors), Tre Tärningar (Malmö) och Red Door (Köpenhamn) för att uppmärksamma och ge plats åt litteratur som skrivs på invandrarspråk i de nordiska länderna. NolitchX vill gärna ifrågasätta gränserna mellan språk och tillhörighet, såsom mellan konstens olika uttrycksformer. Därför bjuder NolitchX in till en kväll där text på en mängd olika språk, musik och bild smälter in i varandra.

NolitchX is a project run by Sivuvalo (Helsinki), Tre Tärningar (Malmo), and Red Door (Copenhagen) that works to make visible the literature written in immigrant languages in the Nordic region.

NolitchX would like to question the limits between language and identity, as well as between different artistic expressions. Therefor, NolitchX invites you to a poetry night where text in different languages, music, and image merge.

På scen/On stage:
Azita Ghahreman (Iran/Sverige), Mazen Maarouf (Libanon/Island), Zurab Rtveliashvili (Georgien/Sverige), Elizabeth Torres (Colombia/USA/Danmark), Ahmed Zaidan (Irak/Finland), Dodou Touray (Gambia/Finland)

Musik/Music: Maher Cissoko
Produktion/Production: Lalo Barrubia
Presskontakt/Press: nolitchx@gmail.com

Tack till: Malmö Kulturstöd, Nordiska kulturfonden – Nordisk Kulturfond, Nordisk kulturkontakt